top of page

Emmanuelle Roule ile tanışın!

Emmanuelle Roule, Paris temelli bir grafik tasarımcı, sanat yönetmeni ve seramik sanatçısı. Küçüklüğünden beri dans etmeyi ve resim yapmayı çok seviyor. Fransa’nın farklı şehirlerinde sanat eğitimi aldıktan sonra grafik tasarım diplomasını Paris’ten almış.

2007 yılında grafik tasarımı bölümünden mezun olduktan iki gün sonra, bir tasarımcı ve sanat yönetmeni olarak ilk işini aldı: Saint-Denis’de bulunan Théâtre Gérard-Philipe’nin kimlik tasarımı. Yedi yıl boyunca tiyatronun direktörü ve ekibiyle beraber çalıştı. Tiyatronun grafik dili, biletler ve davetiyeler gibi görsel projeleri yürüttü. Aynı zamanda görsel sanatçıların yer aldığı bir kolektife katıldı. Grafik tasarımcı olarak daha bireysel ve deneysel bir şekilde çalışırken; diğer tarafta çağdaş sanatın içinde yer almak ve kolektif bir şekilde üretmeyi de deneyimleme şansı buldu.

Farklı disiplinlerin kesiştikleri noktalarda yer almayı ve aynı anda birden fazla projeyi yönetmeyi besleyici buluyor. Yeni insanlarla tanışmak, tartışmak, düşünmek ve farklı bakış açılarını keşfetmek onun için çok önemli. Seramikle çalışmak ve onu deneyimlemek için “Ganster” isimli yeni bir kolektif kurdu. Paris’te bir stüdyoyu restore edip kendileri için bir çalışma alanına ve işlerini paylaşmak için bir sergi alanına dönüştürdüler.

2012’de Patrick Lougran’dan seramik derslere almaya başlayan Emmanuelle, çizimin ötesinde materyali test etmek ve hacim kazandırmayı değerli buluyor. Seramikle çalışmayı grafik tasarım, enstalasyon ve sanat yönetmenliği arasında bir yere konumlandırıyor. Seramik ve porselen ile fonksiyonel bir kaygısı olmayan, heykelsi formlar tasarlıyor. Tasarladığı parçaların ışık, renk ve kompozisyonunu da kendisi düzenliyor ve fotoğraflıyor.

Öne Çıkanlar

bottom of page