Kısa Kısa Cuma | Sıradışı Moda Tasarımı ve Tekstil Ürünleri
Laurie Nouchka
Laurie Nouchka; mimariden ilham alarak ürettiği desenleri markalarla ve bağımsız müşterileriyle kurduğu iş birlikleri sayesinde spor kıyafetlerine, çantalara aktarıyor ve günlük yaşama uyarlıyor. Nouchka, isimlerini şehirlerden alan bir koleksiyon yarattı. Laurie Nouchka, kendi markasını yaratırken marka kimliğinden çok kendine ve insan vücudunun hareketleriyle kurduğu ilişki üzerine yoğunlaştı. Bir sanatçı olarak sahip olduğu yerin, harekete yoğunlaşmak ve mümkün olduğunca güçlü bir ifade yaratmaktan geçtiğini düşünüyor.
Dot One Genetik Kodunuzu Aksesuarlara Dönüştürüyor
Dot One, ismini insanları özgün yapan ~0.1% genetik farklılıktan alıyor. Dot One’ın kurulma amacı, gen ve onunla olan iletişimi laboratuvarlardan çıkarıp ulaşılabilir kılıp günlük hayata adapte etmek. Dot One`ın kurucusu Iona Inglesby, insanların gen ile olan ilişkisini eğlenceli bir hale getirerek onları daha derine bakmaya yönlendirmeyi hedefliyor.
Marimekko & Cipriana Quann | Equal Rights

Canlı renk ve desenleriyle bilinen Marimekko bu sene 50. yılını kutluyor. 50 yıl önce çıkarttığı desen Tasaraita atıfta bulunan Marimekko, Urban Bush Babes sitesinin editörü Cipriana Quann ile Growth Stories adı altında ‘eşitlik’ ile ilgili bir kampanya düzenledi. 1968'de Marimekko'nun tasarımcısı Annika Rimala, unisex kullanım için yeni bir sembol yarattı. Tasaraita, "eşitlik için eşit çizgiler" sloganı ile yaş, ırk ve cinsiyet gözetmeksizin modelleri podyuma davet eden gerçekten zamansız bir desen. 1968 yılı, reformist, cesur fikir ve eylemlerin zamanıydı. Tasarımcı Annika Rimala, Marimekko'nun ilk pamuklu koleksiyonu Tasaraita'yı yarattığında, oldukça ses getiren bir başarı elde etti. Eşitlik sembolü olan Tasaraita, dünyanın dört bir yanındaki insanlar tarafından sevilen bir klasik haline geldi.
notjustuseless | Katalin Huszár

Macar tekstil ve moda tasarımcısı Katalin Huszár, 'notjustuseless' isimli projesinin göz alıcı renkleri ve işleviyle plastik atık konusuna dikkat çekiyor.Huszár’ın koleksiyonu, bildiğimiz şekliyle geri dönüşüm konseptiyle oynayarak ona yeni ve dikkat çekici bir rol veriyor. Kullanıcılar projenin nasıl ilerlediğine ve basit bir eylemle son tasarımın nasıl şekillendiğine dair büyük bir etkiye sahip. Kullanılmış pipetlerini atarak değil, bu amaçla tasarlanan yakındaki konteynırlara koyarak süreci şekillendiriyorlar.
INCOMPLIT | Bond Koleksiyonu

Farklı çocuk gruplarının hikayelerini giyilebilir formlara dönüştüren INCOMPLIT, Bond koleksiyonunda bir uçan halının bizi nerelere götürebileceğini anlatıyor. INCOMPLIT dezavantajlı çocuklara odaklanan, onlarla ortak tasarımlar yapan bir moda markası. STKlar ile işbirliği içinde olan INCOMPLIT markası Masal Tamamlama Seansları düzenliyor. Katılımcı sanatçılar ile birlikte illüstrasyon dans drama gibi farklı yöntemlerle çocuklara hikayeler anlatan INCOMPLIT ekibi anlattıkları hikayeleri yarım bırakarak çocukların kendilerinin hikayeyi tamamlamasını istiyor. Dinledikleri hikayeleri resim çizerek tamamlayan çocukların bu resimleri yarım kalmış hissi veren moda tasarım ürünlerine işleniyor ve ortaya INCOMPLIT’in kollektif olarak üretilmiş eserleri çıkarıyorlar.