Corks | Jasper Morrison

Jasper Morrison'un mantar malzemesinden oluşan ilk kişisel mobilya sergisi New York’un Chelsea’deki Kasmin Gallery’de gerçekleşti. ‘‘Corks’’ adı altında gerçekleşen sergide Londra merkezli tasarımcıların mobilyaları bir araya getiriliyor. Sergilenen eşyalar arasında şezlong, raf, yemek masası, sandalye, tabure, tezgah ve şömine yer alıyor. Tüm parçalar ise şarap şişesi mantar tıpa üretiminden kalan mantar bloklardan meydana geliyor.

Galeri alanının bir alanı, hem yemek masası hem de alçak bir taburenin etrafına düzenlenmiş sandalyelerden oluşuyor. Burada koyu yeşil renkteki duvarlar ve mobilyaların beyaz olarak çizilen siluetleri yüzeylerde yer alıyor. Alanın diğer tarafında, daha geleneksel bir galeri ortamında, L şeklindeki beyaz düzleme tabure, sandalye ve bank yerleştirilmiş.

Morrison, 2015 yılında Tokyo Tasarım Haftası'nda sunulan Muji ile birlikte daha önce mantar malzemesiyle çalışmıştı. Kasmin Gallery tarafından fark edilen Morrison’un mantar malzemesine olan ilgisini uzun vadeli başarısının temeli olarak tanımlanıyor. Sınırlı üretim olan tüm parçalar, tasarımcının olağan endüstriyel üretim yöntemlerinden ayrılmasına ve sanat ile tasarımın kesiştiği noktalarda yeni iş birliklerine ortam sağlayabileceği düşünüyor.

Paul Kasmin tarafından kurulan galeri, New York’ta üç sergi alanında ve bir heykel bahçesinde faaliyet gösteriyor. Kasmin, ABD’de Morrison’u temsi