Alu! | MDR Gallery
Yeni nesil tasarımcılar ucuz, bol ve kullanımı nispeten kolay bir materyal olan alüminyumu kullanmaya teşvik etmek için deneysel mobilyalar tasarladı. Dünyada en çok kullanılan materyallerden biri olan alüminyum, geçtiğimiz mart ayında Brüksel’de gerçekleşen Collectible Art and Design Fair’de genç tasarımcıların odak noktasıydı. Studio Vit, Sive Knutson, Silo Studio, Bram Vanderbeke ve Wendy Andreu’nun katıldığı Alu! isimli sergi Londra’daki MDR Gallery tarafından hazırlandı.

Hala Londra’da ziyaret edebileceğiniz bu sergi, metal üzerinde kullanılabilecek dövme, döküm, parlatma, torna ve lazer kesim gibi farklı teknikleri vurguluyor.İmza niteliğinde estetik anlayışları olan tasarımcılar alüminyumu farklılaştırmaya çalışıyor ve daha çok arzu edilen bir materyale dönüştürmeye çalışıyor.

Fuarın başka bir yerinde Londralı tasarım stüdyosu Studio Furthermore, delikli alüminyum bloklardan oluşan fütüristik Moon Rock isimli mobilya koleksiyonunu sergiledi. Belçikalı tasarımcı Nicolas Erauw’un Chair T-006 isimli döküm sandalyesi de ilgi çeken ürünlerden biri. Sandalye lost-wax ve wax-dipping tekniklerinin birlikte kullanıldığı bir serinin parçası.

Günümüzde tasarım trendlerinin çoğu genç ve kendi atölyesinde özgürce ve diledikleri gibi çalışan tasarımcılar tarafından oluşturuluyor. Bu tür bir tasarımcı kategorisi, daha değerlerdeki materyalleri kullanma eğiliminde. Alüminyum onlar için gerçekten erişilebilir ve küçük bir atölye ortamında manipüle etmek de çok kolay.

Alüminyum ilk kez 190 yıl önce kullanılabilir bir forma geldi ve hızlı bir şekilde geniş bir endüstri ve ürün yelpazesine adapte oldu. Bunlardan en yaygın olanı alüminyum içecek kutuları olabilir - her yıl yaklaşık 200 milyar kutu kullanılıyor. Alüminyum aynı zamanda havacılık ve otomobil ve teknoloji endüstrileri ile de güçlü bir şekilde ilişkili. Tasarımcılara çekici gelen yanlarından biri ise son yıllarda çoğalan bronz ve bakır gibi daha "nostaljik" metallerin aksine, çağdaş bir estetiğe sahip olması. Alüminyum aynı zamanda diğer metallere kıyasla daha çok çevre dostu olma potansiyeline sahip.
